Du kan göra ID-kontroller via Mobilt BankID.

Gå in på säljarens/köparens kontaktkort.

Gå till fliken ID kontroll, där kan du även på högra sidan se om och vilka objekt kontakten tidigare verifierats på.

Det finns då 2 alternativ att välja på.

Alternativ A: Om du sitter personligen med kunden kan du be kunden öppna sin Mobila Bank-ID app.

Då visas detta och kunden kan legitimera sig.

Alternativ B: Du kan skicka ett mail till kunden som själv får legitimera sig via länken som skickas i mailet.

Nedan ser du hur kundens mail ser ut:

Klickar du på länken ser du detta:

Då kan kunden legitimera sig via sin mobila BankID-app.

Vid båda alternativen behöver du som användare i Mspecs godkänna kostnaden:

När kunden har legitimerat sig via Mobilt Bank ID kommer det stå bekräftat i kundens kontaktkort i Mspecs:

Och även under fliken Grunddata.