För att underlätta inför dina budgivningar kan du ställa in egna standardinställningar för både budgivningen och budgivare. Det här innebär att spekulanter som läggs till i budgivningen nu har dina egna förvalda inställningar per automatik.

För att hämta in dina standardinställningar till budgivningen behöver du klicka på knappen Hämta standardinställningar. Du hittar den i fliken Budgivning, via knappen Inställningar för budgivningen.

• Klicka in dig på Mina inställningar.
  • Gå till den utfällda fliken Hantera profil och klicka på ditt namn.

• Klicka på fliken Mina inställningar på ditt kontaktkort.
  • Gå därefter in på fliken Budgivning.

Använd Mspecs standardnummer för att budgivarna ska kunna skicka in bud via SMS.

1. Vill du istället att budsmsen skickas från och till din mobil kan du här välja ditt egna SMS-nummer. Förutsatt att det är tillagt under fliken SMS-nummer.

2. Bocka i Tillåt bud via budgivningssidan, om du vill att budgivarna ska få möjlighet att lägga bud via en personlig budgivningssida, som skickas ut via e-post*.

3. Bocka i Tillåt bud via SMS, för att budgivarna ska kunna skicka in bud till systemet via SMS*.

4. Visa att det pågår en budgivning på marknadsplatser till exempel Hemnet.

5. Bocka i för att det ska stå ”budgivning pågår” på er hemsida.

6. Tillåt att budgivarnas status syns på hemsidan till exempel ”Stannat”.

7. Välj hur mycket eller lite av buden du vill ska synas på hemsidan.

8. Bocka i om du vill att det går ut ett sms till handläggaren vid exempelvis ett nytt bud.

9. Bocka i om du vill att det går ut ett mail till handläggaren vid exempelvis ett nytt bud.

10. Bocka i om du vill att det går ut ett sms till säljaren/säljarna vid exempelvis ett nytt bud.

11. Bocka i om du vill att det går ut ett mail till säljaren/säljarna vid exempelvis ett nytt bud.

Avsluta dina inställningar med att klicka på spara, nere i det högra hörnet.

*Förutsatt att den inställningen är satt på respektive budgivare/nollbudare.

Standardinställningar för budgivare/nollbudare

Klicka dig in på fliken Budgivare.

1. Skicka information via email – Budgivaren får information om bud via mail.

2. Skicka budgivningssida - Budgivaren kan via en privat budgivningssida bevaka budgivningen (länk skickas via mail).

3. Tillåt bud från budgivningssida – Budgivaren kan lägga bud via den privata budgivningssidan.

4. Skicka information via SMS – Budgivaren får information om nya bud via SMS.

5. Tillåt bud från SMS – Budgivaren kan lägga bud via SMS (instruktioner skickas i SMS:et).

6. Tillåt automatiska bud – Bud som läggs från budgivningssidan eller via SMS blir automatiskt aktiva i budlistan och skickas direkt ut till övriga budgivare utan mäklarens godkännande.

Avsluta dina inställningar med att klicka på spara, nere i det högra hörnet.

Hämta in standardinställningar

För att hämta in dina standardinställningar för budgivningen börjar du med att öppna upp önskat objekt och följer därefter stegen nedan.

1. Gå in till fliken Budgivning.
  2. Klicka på Inställningar för budgivningen.
  3. Klicka därefter på Hämta standardinställningar.