Release 1.9.40 - 19 december 2022.

Nyheter:

OBS! Nytt lagkrav from 1/1 2023!

Bostadsrättens andel av BRF nettoskuldsättning. Två nya fält finns nu i Mspecs under Grunddata. Se bild:

För er som har egen hemsida och gör trycksaker via någon extern leverantör, var noga med att kontrollera att uppgifterna kommer med efter årsskiftet. Läs mer här: https://www.maklarsamfundet.se/nyheter/det-har-maste-du-kanna-till-om-nya-reglerna.  I releasen 1 februari kommer också finnas möjlighet att spara uträkningen under Bostadsrättsföreningen, för att kunna återanvändas och beräknas.

Lantbruk – Försäljningssätt

Försäljningssätt visas nu i övre kanten av objektet, så man slipper klicka in sig i fliken grunddata.

Likvidavräkningen

Nu kan du spara alla 3 sidor i en gemensam PDF.

Marknadsvärdering

I dokumentet Marknadsvärdering kan man nu välja var texten i fältet ”Allmän information” ska placeras på utskriften. Före, efter underskrifter eller alternativt på ny sida.

Nya regler för innehåll i Nyproduktion – Förhandsavtal from 1 januari 2023

Dessa kommer att läggas in i Förhandsavtalet under vecka 51. Handlar bland annat om ny paragraf om Bygglov.

Objektsbeskrivningar med QR-kod – lågupplösta bilder

När du väljer att skapa en objektsbeskrivning som PDF med QR-kod, kommer dokumentet att sparas med lågupplösta bilder. Eftersom att filen inte ska bli för stor för att exempelvis skickas med e-post.

Projekt

Nu finns möjligheten att massändra områdesbeskrivningen på alla eller markerade objekt.

Visningsdetaljer – Spara och boka i kalender

Nu kan du välja att boka in visningen i kalendern direkt när du sparar visningen, genom knappen ”Spara och boka i kalender”.

Dokumentpaket

Det har skett en del förändringar i olika dokument. De av er som har dokumentpaket behöver därför uppdatera en del dokument i paketen. Den som har Kontorsadmin eller juristbehörighet ska därför gå in i ”Dokumenthantering”.

Gå till ”Dokumentpaket” och klicka på de blåa, snurrande pilarna. Då blir paketen uppdaterade med de senaste versionerna av dokumenten.

Nästa release kommer att ske på kvällen den 1 Februari.