Publicering på Idealista

Aktivera tjänsten i Mspecs

Den som är bolagsadministratör i er licens måste först lägga till Idealistas tjänst via företagsinställningarna och fliken Tjänster.

1. Klicka på ”plusset” och lägg till Idealista.
    Markera ”kontorsdelegering” innan du sparar tjänsten om respektive kontor i er Mspecs-licens har egna portaler i Idealista.

2. Du som är kontorsadministratör kan därefter gå in i kontorsinställningarna på ditt kontor och fliken Tjänster för att lägga till Idealista som tjänst.

3. Avsluta aktiveringen genom att lägga till ert kontorsnummer från Idealistas portal i fliken Externa tjänster i kontorets kontorsinställningar.
    Kontornummret hittar du genom att logga in i Idealista och klicka på menú "configuración->integraciones->Clave para volcados (importación masiva)”.
  4. När dessa steg är gjorda, måste kontorschefen meddela Idealistas support att ni ska börja publicera till Idealista från Mspecs för att aktiveringen ska fungera.

Publicera på Idealista

Objektet måste vara markerat som Utland i fliken Uppdrag, samt tillhöra Spanien.

Marknadsförs som nyproduktion måste vara avmarkerad i fliken Uppdrag för att tjänsten ska fungera:

Det är endast objektskategori småhus, tomt och ägarlägenhet som går att publicera till Idealista. Övriga objektskategorier måste hanteras manuellt i Idealistas portal.

Under fliken Uppdrag på objektet i Mspecs väljer du vilken valuta som ska visas för objektet. Om du väljer till exempel ”Euro” som valuta i uppdraget, kommer även Euro att föras över till Idealista.

Öppna Idealista

För att publicera till Idealista, gå in på önskat objekt och klicka på Marknad i menyn till vänster och på fliken Publicera.  Klicka därefter på Öppna i marknadsplatsen Idealista.

En bild som visar text

Automatiskt genererad beskrivning

Börja med att klicka på knappen Hämta uppdragsdata i det nedre vänstra hörnet för att säkerställa att all information om objektet har hämtats in i publiceringsfönstret:

Om ett rött varningstecken visas saknas information. Komplettera genom att till exempel välja ett av alternativen i rullistan:

Bilder i annonsen

För att lägga in vilka bilder som ska synas i annonsen på Idealista klickar du på fliken Bilder i menyn till vänster (1).
Klicka därefter på knappen Lägg till bilder (2) och välj vilka bilder som ska läggas till via + tecknet vid respektive bild, alternativt "Välj alla bilder". (3):

Bilderna som visas till höger är bilderna som finns tillagda i objektet i Mspecs.

När all information är korrekt inför publiceringen, klicka på Spara och därefter Publicera längst ned i högra hörnet.